Sposób przygotowania:
Kinder Pingui
BISZKOPT: Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Później (wciąż ubijając) dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać w oddzielnej miseczce z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodawać ją do masy po 1 łyżce, mieszając ręcznie (pod żadnym pozorem przy pomocy miksera!!!). Ciasto podzielić na 2 równe części. Każdą z nich upiec w blaszce o wymiarach 25x36 cm, w temperaturze 180 stopni. Po 15 minutach powinny być gotowe. Uwaga! Proszę nie przerażać się,że ciasto wyszło cienkie! W tym właśnie tkwi jego urok MASA: Kremówkę schłodzić, a później ubić na sztywno z cukrem pudrem i "śmietan-fixami". (ja dodałam trochę żelatyny) GLAZURA CZEKOLADOWA: Wszystkie składniki rozpuścić razem na parze. Wystudzić.TERAZ WYSTARCZY TYLKO... Na pierwszy biszkopt nałożyć połowę masy. Ładnie wyrównać i rozsmarować na niej połowę glazury. Odstawić w zimne miejsce do czasu, aż zastygnie i stwardnieje. Wówczas nałożyć na nią pozostałą masę i przykryć drugim biszkoptem. Polać pozostałą glazurą.
Agusia74
Natala1210
aDzius04
1. zbankrutuję
2. roztyję się
3. utuczę rodzinkę xD
Gabi99
Tez prawda,zgadzam sie z każdym punktem,ale są skuteczne dietki hi hi.To można spróbować.
msewka
Ewka
Naprawdę wart polecenia!!!
gotujemonika
!!! :):)