Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Kiszona cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Doskonała alternatywa do kiszonych ogórków- smaczna i barwna!

Kiszona cukinia

Składniki:

Kiszona cukinia

 

  • Cukinia młoda żółta i zielona- 2kg,
  • chrzan korzeń- kilka kawałków,
  • liście czarnej porzeczki- 8 szt,
  • czosnek- 8 ząbków,
  • koper- 4 baldachy,
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kiszona cukinia
Cukinię umyć. Na dno słoików wrzucić obrany czosnek i pokrojony w 2/3 cm kawałki korzeń chrzanu. Ułożyć w słoikach cukinię a w wolne przestrzenie wcisnąć koper oraz liście porzeczki. Zalać zimną przegotowana wodą dobrze osoloną( dość mocno słoną). Kiśić w chłodnym miejscu podobnie jak ogórki.

Tagi:

cukinia