Sposób przygotowania:
Kiszone pomidory
Pomidory dokładnie umyć. Chrzan i czosnek obrać, liście chrzau dokładnie umyć. Na dno każdego słoika włożyć liść chrzanu. Ułożyć pomidory. Pomi
ędzy włożyć czosnek, gałązkę kopru i chrzan. Na wierzchu pomidory przykryć drugim liściem chrzanu. W zimnej wodzie rozpuścić sól. Zalać pomidory aby były całe przykryte.
Słoik zakręcić i odstawić do ukiszenia.
W pierwszych dniach fermentacji słoiki mogą ciec więc ustawić je na ręczniku lub podstawce.
ędzy włożyć czosnek, gałązkę kopru i chrzan. Na wierzchu pomidory przykryć drugim liściem chrzanu. W zimnej wodzie rozpuścić sól. Zalać pomidory aby były całe przykryte.
Słoik zakręcić i odstawić do ukiszenia.
W pierwszych dniach fermentacji słoiki mogą ciec więc ustawić je na ręczniku lub podstawce.