Sposób przygotowania:
Kiszone warzywa - radicchio, papryka, pomidory
Radicchio umyć i osączyć z nadmiaru wody pokroić w cząstki albo w szersze paski i ułożyć na dnie słoika. Żółtą paprykę umyć, przeciąć na połówki, wyciąć gniazdo nasienne i wypłukać - pokroić w paski albo cząstki na jeden kęs. Ułożyć paprykę jako drugą warstwę i dołożyć w wolnych miejscach ząbki czosnku pokrojone na połówki lub ćwiartki. Na wierzchu ułożyć cząstki jędrnych pomidorów
Składniki zalać solanką i dodać dla smaku i aromatu ulubione przyprawy. Słoik nakryć spodeczkiem i pozostawić na kilka dni w temp pokojowej.
Składniki zalać solanką i dodać dla smaku i aromatu ulubione przyprawy. Słoik nakryć spodeczkiem i pozostawić na kilka dni w temp pokojowej.