monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Klasyk:kompot z rabarbaru i jabłek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rabarbar od zawsze kojarzy mi się z pysznym kompotem popijanym w ciepłe dni:) dziś po raz pierwszy wypiły go moje córcie i posmakował im:))

Klasyk:kompot z rabarbaru i jabłek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klasyk:kompot z rabarbaru i jabłek

 

 

Sposób przygotowania:

Klasyk:kompot z rabarbaru i jabłek
Rabarbar umyć,dobrze osuszyć i obrać. Następnie pokroić na kawałki po około 3-4 cm. Umyte i suche jabłka pozbawić gniazda nasiennego i pokroić na duże kawałki. Przełożyć do miski,zasypać cukrem waniliowym,przykryć i odstawić na około 30 minut. PO tym czasie owoce przełożyć do dużego garnka. Do miski w której leżały owoce wlać szklankę wody i dobrze wymieszać z nią pozostałe w misce soki i cukier. Przelać do garnka. Wlać resztę przewidzianej wody,dodać szczyptę cynamonu i postawić na ogień. Gotować do miękkości owoców. Wystudzić. Smacznego!
Klasyk:kompot z rabarbaru i jabłek
owoce pokroić zasypać cukrem i odstawić na 30 minut
Klasyk:kompot z rabarbaru i jabłek
owoce przełożyć do garnka zalać woda dodać cynamon i gotować do miękkości