caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Klops dietetyczny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Lekkostrawne danie dla dzieci i nie tylko

Klops dietetyczny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Klops dietetyczny

 

Sposób przygotowania:

Klops dietetyczny
Groszek osączyć z zalewy. Z mięsa, manny, jaja wyrobic jednolitą masę. Przyprawic do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Możemy dodać siekaną zieleninę. Do masy mięsnej dodać groszek i dokładnie wymieszać. Masę przełozyć do aluminiowych foremek. Następnie włozyc do torebki foliowej, szczelnie zawiazac. Tak zawinięte mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować godzinę od momentu zagotowania. Po ugotowaniu przestudzić i pokroić w plastry. Podana porcja wystarcza na 2 foremki długosci 16 cm. Mieso mozna tez upiec w piekarniku (wtedy nie zawijamy w torebki foliowe).
Klops dietetyczny
Klops w foremce i folii-do ugotowania