Sposób przygotowania:
Klops dietetyczny
Groszek osączyć z zalewy. Z mięsa, manny, jaja wyrobic jednolitą masę. Przyprawic do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Możemy dodać siekaną zieleninę. Do masy mięsnej dodać groszek i dokładnie wymieszać. Masę przełozyć do aluminiowych foremek. Następnie włozyc do torebki foliowej, szczelnie zawiazac. Tak zawinięte mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować godzinę od momentu zagotowania. Po ugotowaniu przestudzić i pokroić w plastry. Podana porcja wystarcza na 2 foremki długosci 16 cm. Mieso mozna tez upiec w piekarniku (wtedy nie zawijamy w torebki foliowe).
brydzia
caroline1983
W przypadku pieczenia nie jestem w stanie niestety podac Ci czasu bo niestety posiadam taki dośc stary piecyk elektryczny bez regulacji temp.