Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymskaprzygotowanie

Cebulę kroimy i rumienimy na łyżce oleju- mielimy razem z mięsem.
Czosnek przeciskamy przez praskę i rozcieramy z solą.
Do mięsa dodajemy wszystkie pozostałe składniki, możemy jeszcze doprawić do smaku i dopiero teraz dodaje jajka.
pieczenie

Masę bardzo dokładnie wyrabiamy i przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, górę posypujemy łyżką bułki tartej
Można też keksówkę wysmarować smalcem i oprószyć grubo bułką tartą, ja wolę papier, łatwiej sie wyjmuje z formy.
Pieczeń pieczemy w 180 stopniach przez 1godzinę i 15 minut.
Jeżeli góra będzie sie za bardzo rumienić można w połowie pieczenia pieczeń przykryć folią aluminiową.
studzenie

Gotową wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 10 minut, potem możemy kroić, oczywiście o ile chcemy podać ją na ciepło, lub zupełnie studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.