Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i mięsem
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Na patelni mocno rozgrzewamy minimalną ilość oleju i smażymy na nim naleśniki. Gotowe układamy na talerzu do przestygnięcia.
Kapustę gotujemy do miękkości, odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie drobno ją kroimy. Cebule obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy przez 5 minut.
Po tym czasie dorzucamy mięso mielone i przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe, co chwilę mieszając.
Gotowe mięso przekładamy do miski i dodajemy do niego pokrojoną kapustę. Dokładnie mieszamy farsz. Na każdym naleśniku nakładamy po 2 łyżki farszu mięsnego z kapustą i zwijamy w tradycyjne krokiety.
W jednej misce mieszamy jajko z mlekiem. Do drugiej miski wsypujemy bułkę tartą. Krokiety panierujemy w jajku z mlekiem i w bułce tartej.
Smażymy na gorącym oleju do zrumienienia bułki tartej. Lekko ostygnięte krokiety podajemy na stół.
Kapustę gotujemy do miękkości, odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie drobno ją kroimy. Cebule obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy przez 5 minut.
Po tym czasie dorzucamy mięso mielone i przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe, co chwilę mieszając.
Gotowe mięso przekładamy do miski i dodajemy do niego pokrojoną kapustę. Dokładnie mieszamy farsz. Na każdym naleśniku nakładamy po 2 łyżki farszu mięsnego z kapustą i zwijamy w tradycyjne krokiety.
W jednej misce mieszamy jajko z mlekiem. Do drugiej miski wsypujemy bułkę tartą. Krokiety panierujemy w jajku z mlekiem i w bułce tartej.
Smażymy na gorącym oleju do zrumienienia bułki tartej. Lekko ostygnięte krokiety podajemy na stół.