mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

Klopsiki jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

klopsiki jajeczne, łatwy szybki obiad

Klopsiki jajeczne

Składniki:

Klopsiki jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki jajeczne
 4 jajka ugotuj na twardo. Ugotuj ziemniaki i obierz, rozetrzyj. Posiekaj cebulę i zrumień na maśle.  Posiekaj drobno jajka, zmieszaj z ziemniakami i cebulą. Przypraw, dodaj natkę pietruszki i wbij dwa surowe jajka  . Mieszaj. Uformuj małe klopsy. Przygotuj bułkę tartą i zanurz w niej klopsy. Rozbij dwa pozostałe jajka, roztrzepaj je trzepaczką i zanurz w nich klopsiki. Przygotuj patelnię z rozgrzanym olejem, usmaż na nim klopsiki.

Tagi:

jajko jajka