Ewka3006

Ewka3006

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Klopsiki łososiowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Po prostu genialne klopsiki przypadną do gustu wszystkim smakoszom dań z ryb

Klopsiki łososiowe

Składniki:

Klopsiki łososiowe

 

  • Ok.30 g łososia bez ości i skóry
  • 5 jajek (żółtka i białka osobno)
  • 6 łyżek mąki
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • mała łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku np.w kostkach Knorr
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Klopsiki łososiowe
Zmielić łososia.Żółtka ubić do białości.Ubijając dodawać mąkę,zmielonego łososia i resztę składników. W misce ubić białka na sztywną pianę,wymieszać z wcześniej przygotowaną masą.Wyrób z masy małe kulki. Podgrzac olej we frytownicy albo garnku do smażenia frytek do ok.180 st.C Wkładaj porcje wielkości łyżki do rozgrzanego tłuszczu.Smaż do ładnego,złotego koloru.Podawaj jako dodatek do ziemniaków z wody.