Sposób przygotowania:
Klopsiki meksykańskie
Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem dodać tartą bułkę, sól do smaku, jajko oraz przyprawę meksykańską, dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Uformować klopsiki ( kuleczki ) Obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju.
Po usmażeniu klopsiki ułożyć na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru oleju.
Następnie włożyć do żaroodpornego naczynia lub brytfanki polać sosem taco.
Zapiekać 10 - 15 minut w nagrzanym piekarniku temperatura 160 -170 stopni. Gotowe posypać posiekaną zieloną pietruszką.
Przepis na sos ; W rondelku rozgrzać olej, dodać pokrojoną paprykę, cebule oraz przeciśniemy przez praskę czosnek, posypać chili oraz przyprawą meksykańską, dodać pomidory, wymieszać.
Smażyć 15 minut mieszając. Gotowy sos doprawić do smaku według swojego uznania.
Uformować klopsiki ( kuleczki ) Obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju.
Po usmażeniu klopsiki ułożyć na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru oleju.
Następnie włożyć do żaroodpornego naczynia lub brytfanki polać sosem taco.
Zapiekać 10 - 15 minut w nagrzanym piekarniku temperatura 160 -170 stopni. Gotowe posypać posiekaną zieloną pietruszką.
Przepis na sos ; W rondelku rozgrzać olej, dodać pokrojoną paprykę, cebule oraz przeciśniemy przez praskę czosnek, posypać chili oraz przyprawą meksykańską, dodać pomidory, wymieszać.
Smażyć 15 minut mieszając. Gotowy sos doprawić do smaku według swojego uznania.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
To sie ciesze.;)