Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Klopsiki Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

klopsiki dobre do sosu, do kanapek i ziemniaków

Klopsiki Mysiuni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki Mysiuni

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 kromek suchego chleba
  • 3 jajka
  • 1 przyprawa do mięsa mielonego
  • sól i pieprz
  • 3-4 łyżki smalcu
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Klopsiki Mysiuni
Suchy chleb namaczamy w zimnej wodzie przez minimum pół godziny po czym bardzo dokładnie go odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę bardzo drobno siekamy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Następnie wbijamy jajka, dodajemy przyprawę do miesa mielonego oraz sól i pieprz wg uznania - wyrabiamy masę.


Z dobrze wymieszanego mięsa formujemy male kulki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i układamy na blasce. Do blaszki wkładamy smalec i wstawiamy do piekarnia do remp 190*. Po 35 minutach obracamy klopsiki na drugą stronę i pieczemy je kolejne 25 minut, po czym je wyciągamy
Klopsiki Mysiuni
cebulę bardzo drobno kroimy, dodajemy chleb lub bułke
Klopsiki Mysiuni
każdy z klopsików obtaczamy w bułce tartej i układamuy
Klopsiki Mysiuni
Etap 3