Sposób przygotowania:
Klopsiki Mysiuni
Suchy chleb namaczamy w zimnej wodzie przez minimum pół godziny po czym bardzo dokładnie go odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę bardzo drobno siekamy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Następnie wbijamy jajka, dodajemy przyprawę do miesa mielonego oraz sól i pieprz wg uznania - wyrabiamy masę.
Z dobrze wymieszanego mięsa formujemy male kulki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i układamy na blasce. Do blaszki wkładamy smalec i wstawiamy do piekarnia do remp 190*. Po 35 minutach obracamy klopsiki na drugą stronę i pieczemy je kolejne 25 minut, po czym je wyciągamy
Z dobrze wymieszanego mięsa formujemy male kulki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i układamy na blasce. Do blaszki wkładamy smalec i wstawiamy do piekarnia do remp 190*. Po 35 minutach obracamy klopsiki na drugą stronę i pieczemy je kolejne 25 minut, po czym je wyciągamy