Sposób przygotowania:
Klopsiki niekoniecznie miesne
5 jajek ugotować na twardo/ok.5-6 min./,następnie obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,namoczyć bułkę czerstwą we wodzie,do jajek dodać surowe jajko,pokrojoną drobno cebulę,namoczoną i odciśniętą bułkę oraz doprawić solą i pieprzem do smaku/w sezonie można dodać posiekany szczypior zamiast cebuli/.Wszystko dokładnie wymieszać,łyżką formować kulki średniej wielkości,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni na złoty kolor /margaryna lub można dać Ramę- wtedy są najlepsze/.
Klopsiki najlepiej podawać z sosem pomidorowym.Moim dzieciom bardzo smakuje to danie.Smacznego
Klopsiki najlepiej podawać z sosem pomidorowym.Moim dzieciom bardzo smakuje to danie.Smacznego