Sposób przygotowania:
Klopsiki smażone w słoneczniku
Do mięsa mielonego dodać surowe jajko.
Czosnek obrać i posiekać. Wraz z namoczoną i odciśniętą bułkę dodać do mięsa. Dodać do smaku przyprawy. Wyrobić jednolitą masę.
Uformować klopsiki i obtoczyć je w słoneczniku łuskanym.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć klopsiki na wolnym ogniu.
Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać.
Czosnek obrać i posiekać. Wraz z namoczoną i odciśniętą bułkę dodać do mięsa. Dodać do smaku przyprawy. Wyrobić jednolitą masę.
Uformować klopsiki i obtoczyć je w słoneczniku łuskanym.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć klopsiki na wolnym ogniu.
Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać.