gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klopsiki w sosie pieczarkowym....

Klopsiki w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie pieczarkowym
Mięso mielone przekładamy do miski. Następnie dodajemy jaka, 3 łyżki bułki tartej i przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę i przyprawę do wieprzowiny. Mięso dokładnie wyrabiamy i formujemy małe klopsiki, które obtaczamy w mące. Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. SOS: pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Po czym podsmażamy je na tłuszczu z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Następnie dodajemy kostkę rosołową i wlewamy szklankę wody. Chwilę podsmażamy. Wkładamy klopsiki i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na koniec wlewamy śmietankę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. całość doprowadzamy do wrzenia.
Klopsiki w sosie pieczarkowym
Mięso mielone przekładamy do miski. Następnie dodajemy jaka, 3 łyżki bułki tartej i przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę i przyprawę do wieprzowiny.
Klopsiki w sosie pieczarkowym
Mięso dokładnie wyrabiamy i formujemy małe klopsiki, które obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Klopsiki w sosie pieczarkowym
SOS: pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Po czym podsmażamy je na tłuszczu z pokrojoną w drobną kostkę cebulą.
Klopsiki w sosie pieczarkowym
Na koniec wlewamy śmietankę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. całość doprowadzamy do wrzenia.