natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Klopsiki w sosie pomidorowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie doskonałe na obiad. Wspaniale smakuje z ziemniakami bądź z chlebem.

Klopsiki w sosie pomidorowym.

Składniki:

Klopsiki w sosie pomidorowym.

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie pomidorowym.
Mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem oraz bułką tartą według uznania. Dodać jajko. Razem dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować małe klopsiki. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć na nią klopsiki i smażyć na złoty kolor. Usmażone klopsiki wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby były całe zakryte. Dodajemy przecier pomidorowy, płaską łyżkę pieprzu i pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Gotujemy na małym ogniu 15 minut. Ugotowany sos pomidorowy zaklepać mąką. Podajemy na ciepło.