Klopsiki w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Klopsiki w sosie pomidorowym

Składniki:

Klopsiki w sosie pomidorowym

 

  • 35 dag mesa mielonego wieprzowo-wołowego,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 10 dag śmietany 18%,
  • 1 jajo,
  • 5 dag koncentratu pomidorowego,
  • 380 ml wywaru z warzyw,
  • 4 dag cebuli,
  • 1 dag mąki ziemniaczanej,
  • 4 dag bułki czerstwej,
  • 5 dag mąki pszennej

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie pomidorowym
Zrobić masę mielona. Uformować klopsiki i obtoczyć w mace pszennej, obsmażyć. Przełożyć klopsiki obsmażone i zalać wywarem( małą ilością).Dusic je klika minut w tym wywrze.Następnie dodać koncentrat pomidorowy( zagęścić go zawiesina z reszty maki i śmietany).Chwilkę pogotować.I gotowe)

Tagi:

pomidory