dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Klopsiki w sosie koperkowym Dominiki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne mięsne klopsiki w sosie koperkowym własnej roboty.

Klopsiki w sosie koperkowym Dominiki

Składniki:

Klopsiki w sosie koperkowym Dominiki

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie koperkowym Dominiki
Bułkę namoczyć. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Oba rodzaje mięsa wymieszać, dodać podsmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, jajko, sól, pieprz, imbir i paprykę. Masę dokładnie wyrobić, formować kule, lekko spłaszczyć, smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Przełożyć do rondla, wlać wywar, dusić około 15-20 minut. Po tym czasie klopsiki wyjąć, do sosu dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Tagi:

jajko jajka