LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Klopsiki w sosie koperkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na klopsiki w sosie koperkowym.

Klopsiki w sosie koperkowym

Składniki:

Klopsiki w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie koperkowym
Bułkę namoczyć. Obraną cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Oby dwa mięsa wymieszać dodać podsmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, jajko, imbir, słodką paprykę, pieprz. Mięso dokładnie wyrobić, formować kulki i smażyć na rozgrzanym oleju. Następnie włożyć do rondla, wlać wywar i dusić około 20 minut. Po tym czasie klopsiki wyjąć, do sosu dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować i dodać posiekany koperek. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Tagi:

jajko jajka