Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie serowo koperkowym
Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy jajko, kaszkę manną, bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do wieprzowiny i ostrą paprykę. Całość wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy małe klopsiki, które obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. SOS: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostki rosołowe, liście laurowe. Zagotowujemy. Do bulionu wkładamy klopsiki i gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 minut. Po czym wyciągamy klopsiki i w bulionie mieszając rozpuszczamy serek topiony. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek, mieszamy. Na koniec wlewamy mąkę zmieszaną z wodą i doprowadzamy do wrzenia. Po czym ponownie wkładamy klopsiki i całość gotujemy przez chwilę.