Sposób przygotowania:
Klopsiki w warzywnym sosie
Warzywa obrać ze skórki. Pietruszkę, seler i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek drobno posiekać, a pora pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Przesmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z cebulą, łyżeczką soli, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Uformować z mięsa małe klopsiki, które następnie obtoczyć w mące.
Podsmażone wcześniej warzywa przełożyć do garnka, podlać wodą. Dołożyć ziele angielskie, bazylię i papryki, a na końcu przygotowane klopsiki. Gotować z warzywami ok. 15 minut, pod koniec dodać koncentrat i keczup. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać posypane natką pietruszki z dodatkiem ugotowanego ryżu.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z cebulą, łyżeczką soli, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Uformować z mięsa małe klopsiki, które następnie obtoczyć w mące.
Podsmażone wcześniej warzywa przełożyć do garnka, podlać wodą. Dołożyć ziele angielskie, bazylię i papryki, a na końcu przygotowane klopsiki. Gotować z warzywami ok. 15 minut, pod koniec dodać koncentrat i keczup. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać posypane natką pietruszki z dodatkiem ugotowanego ryżu.