Sposób przygotowania:
Paprykowe klopsiki w sosie pomidorowym
Do mielonego mięsa dodajemy łyżkę przyprawy do mięsa mielonego, doprawiamy solą i pieprzem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Czerwoną paprykę kroimy w małą kostkę, dodajemy do masy mięsnej (trochę zostawiamy) i jeszcze raz wyrabiamy. Formujemy małe klopsiki. W rondelku gotujemy 500 ml wody i rozpuszczamy w niej kostke rosołową, następnie wkładamy wszystkie klopsiki, wlewamy połowę słoiczka koncentratu i wsypujemy 1 łyżeczkę cukru, reszte papryki czerwonej i gotujemy 10 minut. W filiżance rozpuszczamy skrobie ze śmietaną i wlewamy do rondelka, mieszamy i zagotowujemy, gotujemy chwilkę aż sos zgęstnieje, klopsiki podajemy z makaronem, polewamy całość sosem.