Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Klopsiki z kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne i szybkie kotleciki zaskoczą swoim ciekawym wypełnieniem nie jednego smakosza mięsnych dodatków.

Klopsiki z kaparami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki z kaparami

 

  • 400 g wieprzowego mięsa mielonego
  • łyżka przyprawy suszone pomidory
  • łyżka mąki
  • łyżka oregano
  • 3 łyżki kaparów

Sposób przygotowania:

Klopsiki z kaparami
Mięso dobrze wyciskamy z wody (jeśli było mrożone. Następnie ugniatamy z niego małe spłaszczone kuleczki. Na każdą z nich nakładamy kapary i zawijamy tak by były w środku. Rozgrzewamy olej na patelni. W miseczce mieszamy mąkę z oregano i pomidorami. Każdy z klopsików obtaczamy w mące z przyprawami. Smażymy z obu stron na patelni.
Klopsiki z kaparami
Ugniatamy kuleczki z mięsa mielonego i spłaszczamy
Klopsiki z kaparami
Nakładamy na mięso kapary i zawijamy by były w środku
Klopsiki z kaparami
W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy
Klopsiki z kaparami
Klopsiki obtaczamy w panierce i smażymy