wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Klopsiki w sosie z kaparów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso mielone na różne sposoby.

Klopsiki w sosie z kaparów

Składniki:

Klopsiki w sosie z kaparów

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie z kaparów
Cebule ze szczypiorem oczyścić. Umyć i pokroić. Mięso wymieszać z bułką tarta, jajkiem, melisą. Doprawić do smaku. Uformować niewielkie klopsiki. Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Por i marchew oczyścić i umyć i pokroić w kostkę.  Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać grzyby, marchew, por, poddusić i wlać bulion. Następnie włożyć klopsiki i gotować na wolnym ogniu  około 15 minut. Następnie wlać śmietanę, dodać kapary. Wymieszać i zagotować. klopsiki podawać zieloną pietruszką.