Sposób przygotowania:
Pieczone gołąbki w sosie pomidorowym
Z kapusty wykrajamy głąb. Do gotującej się wody układamy kapustę. Sparzamy. Co kilka minut zdejmujemy liście.
Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy.
Mięso przyprawiamy, dodajemy ugotowamy ryż, mieszamy.
Na liście kapusty układamy 2 łyżki mięsa.
Zwijamy, wpierw skladadamy boki, nastepnie zwijamy w rulon.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem,
Układamy ścisło gołąbki.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Polewamy gołabki.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy.
Mięso przyprawiamy, dodajemy ugotowamy ryż, mieszamy.
Na liście kapusty układamy 2 łyżki mięsa.
Zwijamy, wpierw skladadamy boki, nastepnie zwijamy w rulon.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem,
Układamy ścisło gołąbki.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Polewamy gołabki.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego ;)
biedroneczki