Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Ogórki duszone z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ogórki będą smacznym dodatkiem do pieczonych klopsów...

Ogórki duszone  z koperkiem

Składniki:

Ogórki duszone z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki duszone z koperkiem
Ogórki umyć, obrać, przekroić wzdłuż, nasiona wyskrobać łyżeczką. Połówki ogórków pokroić na kawałki o grubości około 2 centymetry. Pokrojone ogórki włożyć do garnka, dodać sól, sok z cytryny,1/2 kostki bulionowej, jogurt i cukier. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Następnie do całości dodać masło i dusić jeszcze przez 10 minut. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodać do całości i raz jeszcze zagotować. Całość posypać koperkiem i podawać.

Tagi:

ogórki