Sposób przygotowania:
Klopsiki duszone w kapuście kiszonej
Cebulę kroimy w piórka, na dużej patelni rozgrzewamy oliwę gdy będzie nagrzana dodajemy cebulę, kiedy jest zeszklona dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną, posypujemy bazylią, majerankiem i dusimy aż zmięknie (kapustę nie odsączamy) zajmuje to około 15 minut W tym czasie przygotowujemy farsz na Klopsy. Do miseczki wkładamy mięso mielone, jajko, przetarty ząbek czosnku, dwie łyżeczki przyprawy do mielonych, łyżeczkę papryki słodkiej, Wyrabiamy na jednolita masę. Formujemy malutkie pulpety (wychodzi około 15 - 17 szt) Kiedy kapusta jest już podduszona posypujemy całość ziarenkami smaku i doprawiamy sosem sojowym po czym układamy na niej klopsy, które posypujemy słodką papryką. Dusimy pod przykryciem po 5 minut z każdej strony podlewając wodą. Po wyłączeniu ognia warto zostawić jeszcze przez chwilkę pod przykryciem dla połączenia smaków. Danie podaję z pieczonymi ziemniaczkami lub z grzankami. Smacznego