Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1106]

Klopsy wieprzowe z cukinią z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dietetyczne, ale pełne smaku klopsiki z dodatkiem cukinii gotowane w parowarze. Są zdrowe, a jednocześnie przepyszne.

Klopsy wieprzowe z cukinią z parowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsy wieprzowe z cukinią z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Klopsy wieprzowe z cukinią z parowaru
Cukinię zetrzeć na grubych oczkach, podsmażyć na łyżce oliwy, przyprawić do smaku. Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać cukinię. Dodać drobno posiekany czosnek. Przyprawić do smaku.

Wyrobić jednolitą masę. Uformować kotleciki i ułożyć w parowarze.

Gotować przez 30 minut w parowarze. Wyjąć i podawać.
Klopsy wieprzowe z cukinią z parowaru
Cukinię zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć.
Klopsy wieprzowe z cukinią z parowaru
Do mięsa dodać podsmażoną na oliwie cukinię.
Klopsy wieprzowe z cukinią z parowaru
Dodać posiekany czosnek oraz przyprawy do smaku.
Klopsy wieprzowe z cukinią z parowaru
Wyrobić jednolitą masę i uformować klopsiki.

Tagi:

cukinia