malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Klopsy w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pomysł na szybki, pożywny obiad.

Klopsy w sosie musztardowym

Składniki:

Klopsy w sosie musztardowym

 

  • sos biały
  • 2 kostki rosołowe
  • 3łyżki śmietany30%
  • 2łyżki musztardy
  • Klopsiki:
  • 1/2kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 2łyżki bułki tartej
  • łyżka natki pietruszki
  • łyżka szczypiorku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Klopsy w sosie musztardowym
Sos biały przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego śmietanę i musztardę. Zagotuj.
Mięso mielone połącz z jajkami, bułką tartą i zieleniną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Uformuj male klopsiki.
Kostki rosołowe dodaj do 1,5l wrzącej wody.
Do rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj 15minut.
Wyjmij z rosołu i polej sosem.
Podawaj z ziemniakami puree.