Sposób przygotowania:
Klopsy w sosie musztardowym
Sos biały przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego śmietanę i musztardę. Zagotuj.
Mięso mielone połącz z jajkami, bułką tartą i zieleniną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Uformuj male klopsiki.
Kostki rosołowe dodaj do 1,5l wrzącej wody.
Do rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj 15minut.
Wyjmij z rosołu i polej sosem.
Podawaj z ziemniakami puree.
Mięso mielone połącz z jajkami, bułką tartą i zieleniną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Uformuj male klopsiki.
Kostki rosołowe dodaj do 1,5l wrzącej wody.
Do rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj 15minut.
Wyjmij z rosołu i polej sosem.
Podawaj z ziemniakami puree.