Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Klopsy w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięsne pulpety w smacznym sosie pieczarkowym

Klopsy w sosie pieczarkowym

Składniki:

Klopsy w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy w sosie pieczarkowym
Mięso wyrobić z posiekaną natką pietruszki,cebulą ,dodać namoczoną i odciśniętą bułkę ,jajka ,sól i pieprz do smaku.Do gotującej się wody(ok. pół litra) z liściem laurowym,posiekaną cebulą,pieczarkami i warzywkiem włożyć uformowane klopsiki z masy mięsnej . Klopsy dusić przez ok. pół godziny ,a sos zagęścić mieszanką śmietany z mąką.Doprawić do smaku solą i pieprzem.