malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Klopsy w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Takie klopsy są idealnym daniem obiadowym dla wszystkich mężczyzn. Bo są bardzo syta i smaczne. Do tego sos którym możemy polać ziemniaki.

Klopsy w sosie pomidorowym

Składniki:

Klopsy w sosie pomidorowym

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 4 pomidory,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu,
  • pół litra bulionu warzywnego,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:

Klopsy w sosie pomidorowym
Mięso mieszamy z solą pieprzem, bułką tartą, wbijamy jajka. Wyrabiamy masę mięsną. Pomidory parzymy zdejmuje skórkę ,smażymy na patelni 5 minut. Gotujemy bulion dodajemy jeszcze litr wody, gdy będzie wrzeć wrzucamy wyrobione klopsy. Dodajemy koncentrat oraz smażone pomidory. Gotujemy około 30 minut.