Sposób przygotowania:
Klopsy z ziemniaków i kapusty
Kapustę gotujemy, odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Ziemniaki obrane mielimy w maszynce razem z ugotowaną kapustą. Culę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor. Dodajemy do ziemniaków i kapusty ( można też zmielić, ale niekoniecznie) .Dodajemy bułkę tartą i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Formujemy małe klopsiki i panierujemy w bułce tartej.smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym.
To danie można podać z sosem pomidorowym i szklanką maślanki.
To danie można podać z sosem pomidorowym i szklanką maślanki.
msewka
superbaba4
Dziękuję, że zwróciłaś mi uwagę na opis. Mam problem z komputerem i nie zauważyłam, że ucięło mi opis . Już poprawiłam.
Pozdrawiam :))