Sposób przygotowania:
Klopsy w sosie koperkowym 2
Do mięsa mielonego dodać posiekaną połówkę cebuli i czosnek oraz jajko i 3 łyżki bułki tartej. Dodać do smaku przyprawę kucharek i pieprz czarny mielony i wyrobić jednolitą masę. Z powstałej masy uformować kuleczki, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Cebulę posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Wywar warzywny zagotować, dodać posiekany koperek i cebulę. Gotować razem 5 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, a potem z 1/4 szklanki wywaru. Wlać do sosu. Przyprawić Kucharkiem i pieprzem mielonym. Zagotować. Do sosu włożyć klopsy, podgrzać. Podawać z ziemniakami i surówką.
slawcio
Wafelek2601
marietta