motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Klopsy z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wieprzowe klopsy z dodatkiem marchewki

Klopsy z marchewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsy z marchewką

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z marchewką
Umyte mięso mielimy maszynką do mięsa. Obraną cebulkę kroimy na małą kosteczkę. Bułkę moczymy w mleku i dokładnie odciskamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy. Z powstałej masy formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Klopsy z marchewką
Umyte i osuszone mięso mielimy maszynką do mięsa
Klopsy z marchewką
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy, formujemy kuleczki i pieczemy.