Sposób przygotowania:
Klopsy z miesa mielonego z pietruszką
Mięso wykładamy do miseczki.
Cebulę obieramy. Kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy delikatnie i wrzucamy do mięsa mielonego .
Siekamy pietruszkę i drobniutko i również wrzucamy do naszego mięsa.
Wbijamy jajo, dodajemy bułkę kartą i dokładnie wszystko ze sobą mieszamy. Później doprawiamy solą i pieprzem. I ponownie mieszamy .
W garnku gotujemy bulion. Obieramy marchew i trzemy na tarce na grubych oczkach do naszego bulionu .
Z masy mięsnej formujemy kulki i wrzucamy do bulionu. Woda powinna zakryć pulpety.
Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy przez ok 20 minut . Doprawiamy według uznania.
Podawać z niemniakami, makaronem lub ryżem
Smacznego
Cebulę obieramy. Kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy delikatnie i wrzucamy do mięsa mielonego .
Siekamy pietruszkę i drobniutko i również wrzucamy do naszego mięsa.
Wbijamy jajo, dodajemy bułkę kartą i dokładnie wszystko ze sobą mieszamy. Później doprawiamy solą i pieprzem. I ponownie mieszamy .
W garnku gotujemy bulion. Obieramy marchew i trzemy na tarce na grubych oczkach do naszego bulionu .
Z masy mięsnej formujemy kulki i wrzucamy do bulionu. Woda powinna zakryć pulpety.
Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy przez ok 20 minut . Doprawiamy według uznania.
Podawać z niemniakami, makaronem lub ryżem
Smacznego