Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Klopsy z miesa mielonego z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne pulpety z pietruszką

Klopsy z miesa mielonego z pietruszką

Składniki:

Klopsy z miesa mielonego z pietruszką

 

  • 500 gram mięsa mielonego
  • pietruszka
  • 2 cebule
  • jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól pieprz
  • kostka rosołowa
  • przecier pomidorowy
  • 2 marchewki

Sposób przygotowania:

Klopsy z miesa mielonego z pietruszką
Mięso wykładamy do miseczki.
Cebulę obieramy. Kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy delikatnie i wrzucamy do mięsa mielonego .
Siekamy pietruszkę i drobniutko i również wrzucamy do naszego mięsa.
Wbijamy jajo, dodajemy bułkę kartą i dokładnie wszystko ze sobą mieszamy. Później doprawiamy solą i pieprzem. I ponownie mieszamy .
W garnku gotujemy bulion. Obieramy marchew i trzemy na tarce na grubych oczkach do naszego bulionu .
Z masy mięsnej formujemy kulki i wrzucamy do bulionu. Woda powinna zakryć pulpety.
Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy przez ok 20 minut . Doprawiamy według uznania.
Podawać z niemniakami, makaronem lub ryżem
Smacznego