Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Klopsy z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Klopsiki z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i papryki słodkiej wędzonej w proszku.

Klopsy z natką pietruszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsy z natką pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z natką pietruszki
Mięso umyć, osuszyć, zmielić w maszynce do mięsa. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć, rozdrobnić, dodać do mięsa. Dodać posiekaną natkę i paprykę słodką wędzoną. Dodać jajko, 1 łyżeczkę czosnku, pieprz i sól morską do smaku. Wyrobić jednolitą masę. Uformować niewielkie kuleczki, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
Klopsy z natką pietruszki
Do mięsa dodać przyprawy, jajko, kajzerkę.
Klopsy z natką pietruszki
Z mięsa i reszty składników wyrobić jednolitą masę.
Klopsy z natką pietruszki
Uformowane klopsy obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.

Tagi:

tarta