Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie z pieczonej papryki
W mleku namoczyć bułkę i odcisnąć ją z nadmiaru mleka.
Mięso, cebulę i tę bułkę zmielić w maszynce do mięsa.
Dodać pozostałe składniki, wyrobić masę.
Z masy formować małe kulki i ugotować je w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym.
Klopsiki wyjąć z wody.
W patelni ( najlepiej głębokiej ) rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę.
Podsmażyć ją i dodać pokrojoną w kostkę paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystko chwilę smażyć i dodać pozostałe składniki.
W miarę potrzeby sos doprawić.
Na koniec wrzucić do sosu klopsiki i zagotować.
Klopsiki podawać z makaronem lub ryżem.
Mięso, cebulę i tę bułkę zmielić w maszynce do mięsa.
Dodać pozostałe składniki, wyrobić masę.
Z masy formować małe kulki i ugotować je w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym.
Klopsiki wyjąć z wody.
W patelni ( najlepiej głębokiej ) rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę.
Podsmażyć ją i dodać pokrojoną w kostkę paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystko chwilę smażyć i dodać pozostałe składniki.
W miarę potrzeby sos doprawić.
Na koniec wrzucić do sosu klopsiki i zagotować.
Klopsiki podawać z makaronem lub ryżem.