Sposób przygotowania:
Kluseczki kukurydziane
Mleko zagotowujemy ze szczyptą soli,wsypujemy kaszkę i gotujemy 40 min.po czym odstawiamy na 10min.Rozmącone jajka,wlewamy da kaszy,wsypujemy ser i trochę gałki muszkatołowej,dobrze mieszamy.Płaską blachę płuczemy zimną wodą wykładamy na nią kukurydzianą masę,wygładzamy i odstawiamy do wystygnięcia.Następnie wykrawamy z masy półksiężyce.Połową masła wysmarować żaroodporne naczynie,układamy kluseczki,posypujemy połową ziółi połową przeciśniętego przez praskę czosnku.opruszamy splą i pieprzem.Następnie układamy drugą warstwę kluseczek,posypujemy resztąziół i czosnku.Topimy resztę masła i polewamy nią przygotowaną potrawę.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200"C i pieczemy10-15min.