katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kluseczki naleśnikowe z rosołem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki w innej roli...

Kluseczki naleśnikowe z rosołem

Składniki:

Kluseczki naleśnikowe z rosołem

 

  • mleko 1 szklanka
  • jajka 3 szt
  • mąka wg potrzeby
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
  • skrzydełka 3-4 szt
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • por 1/4 szt
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki do posypania

 

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki naleśnikowe z rosołem
Z mleka jajek i mąki przygotować ciasto .Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji kwaśnej śmietany. Posolić do smaku.Odstawić na ok15min. Skrzydełka oczyścić , umyć.Zalać wodą ok2l i gotować.Marchew, pietruszkę i pora obrać, umyć i dodać do mięsa. Posolić. Gotować ok. 35-40 minut.Doprawić do smaku.Ciasto ponownie Patelnię posmarować olejem, usmażyć naleśniki. Gorące ciasno zwijać w ruloniki. Gdy wystygną kroić na makaron w paski szerokości makaronu wstążki. Nałożyć na talerz, zalać rosołem, posypać natką pietruszki.

Tagi:

jajko jajka