Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Kluseczki śląskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

male kluseczki slaskie z dodatkiem mąki pszennej

Kluseczki śląskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kluseczki śląskie

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki śląskie
Ziemniaki obrać, następnie dokladnie umyć i pokroić na kawałki, ugotować do miękkości. Gdy będą miękkie, odcedzić je i pognieść dokładnie tłuczkiem do ziemniaków. Gdy lekko ostygną dodać sól, mąki i wyrobić wszystko ręką na gładką masę. Formować małe kuleczki i palcem robić wgłębienie. Gotować w osolonej wodzie kilka minut od kiedy wypłyną na wierzch.
Kluseczki śląskie
z ziemniakow i pozostyalych skladnikow wyrobic gladka mase
Kluseczki śląskie
z powstalej masy ziemniaczanej formowac kluseczki