kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kluseczki waniliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Serka homogenizowanego dodajemy żółtko i ucierając stopniowo, dosypujemy mąkę, na koniec przyprawiamy szczyptą soli.

Kluseczki waniliowe

Składniki:

Kluseczki waniliowe

 

  • ciasto
  • serek waniliowy 1
  • żółtko 1
  • mąka 3 łyżki
  • sól
  • ponadto
  • masło 2 łyżki
  • bułka tarta 1 łyżka
  • cukier waniliowy do posypania

Sposób przygotowania:

Kluseczki waniliowe
Serka homogenizowanego dodajemy żółtko i ucierając stopniowo, dosypujemy mąkę, na koniec przyprawiamy szczyptą soli.
Masę dokładnie wyrabiamy i łyżką wkładamy do osolonego wrzątku.

Gotujemy 10 minut.

Po wypłynięciu wyjmujemy łyżką cedzakową, wkładamy na talerze, polewamy zrumienioną na maśle tartą bułką i posypujemy cukrem waniliowym.

Tagi:

ciasto tarta