Sposób przygotowania:
Kluseczki z groszkiem
Do większego garnka wlać wodę, lekko posolić i postawić na ogień by się zagotowała. Ser zmielić albo zmiksować blenderem, dodać jajko i groszek, zmiksować jeszcze raz na gładką masę. Przełożyć do miski i dosypać mąki, dodać sól i pieprz, wyrobić ciasto. Stolnicę lub blat wysypać mąką, z ciasta formować wałki ( jak na kopytka), każdy wałek poprzecinać na mniejsze kawałki. Kluski wrzucać partiami ( u mnie w dwóch turach ) na gotujacą się wodę i gotować ok. 3 minuty od czasu wypłynięcia na wierzch.Na patelni zrumienic bułkę tartą, dodac masło, chwilkę posmażyć i polać ciepłe kluseczki. Można też kluseczki wcześniej lekko podsmażyć, ja tak robię bo mój synek takie właśnie lubi :). Smacznego :)