kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Kluski biszkoptowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną piane. Do

Kluski biszkoptowe

Składniki:

Kluski biszkoptowe

 

  • jajka 5 sztuk
  • krochmal pszenny 150 g
  • sól do smaku
  • zielenina 1 łyżka
  • masło 1 łyżka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski biszkoptowe
żółtek dodawać powoli przesiany krochmal na zmianę z pianą, lekko wymieszać. Zieleninę opłukać i posiekać - dodać do ciasta.

W rondelku zagotować wodę z solą, metalową łyżeczką zanurzoną wcześniej we wrzącej wodzie formować małe kluseczki, kłaść na gotującą się wodę. Gotować pod przykryciem, wyjmować na ogrzany talerz z masłem.