Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kluski kładzione (kluski zaparzane)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać polane stopionym masłem z kwaśnym mlekiem lub jako dodatek do zup.

Kluski kładzione (kluski zaparzane)

Składniki:

Kluski kładzione (kluski zaparzane)

 

Sposób przygotowania:

Kluski kładzione (kluski zaparzane)
Masło, żółtka, mąkę i sól dobrze wymieszać, na końcu dodać pianę ubitą z białek. Zagotować osoloną wodę. Do wrzątku wrzucać kawałki ciasta i gotować aż wypłyną na powierzchnię. Jeżeli kluski są zbyt miękkie to należy dodać trochę mąki. Można ciasto wzbogacić odrobiną kopru lub pietruszki.

Tagi:

kluski