Sposób przygotowania:
Kluski leniwe ISer przepuścić przez maszynkę, dodać jajo, cynamon, mąkę i dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować kluski w kształcie kopytek, ugotować, osączyć na sitku, wyłożyć na talerz. Kluski leniwe podawać posypane tartą bułką, zrumienioną na suchej teflonowej patelni.
Wartości odżywcze: 48 g węglowodanów (4 j.ch.), 64 g białka, 9 g tłuszczu; wartość energetyczna - 530 kcal
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
pieczarka wlasnie jest leniwa, stoi i czeka az sie zlapie ja... sic za kolanko :)
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
2halina
jointown
W wersji jaka ja znam, kluski podaje sie polane rozpuszczonym maslem i posypane cynamonem zmieszanym z cukrem (nie dodaje sie cynamonu do ciasta, ale jak kto lubi :)). Mozna tez do ciasta dodac rodzynki. Mniam :)
Babcia gramolka
Edduarda
Wartość energetyczna podana jest na jedną porcję?
Pozdrawiam!