Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kluski leniwe I

  • 17
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Kluski leniwe: Ser przepuścić przez maszynkę, dodać jajo, cynamon, mąkę i dokładnie wyrobić. Z

Kluski leniwe I

Składniki:

Kluski leniwe I

 

Sposób przygotowania:

Kluski leniwe I

Ser przepuścić przez maszynkę, dodać jajo, cynamon, mąkę i dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować kluski w kształcie kopytek, ugotować, osączyć na sitku, wyłożyć na talerz. Kluski leniwe podawać posypane tartą bułką, zrumienioną na suchej teflonowej patelni.


Wartości odżywcze: 48 g węglowodanów (4 j.ch.), 64 g białka, 9 g tłuszczu; wartość energetyczna - 530 kcal