Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Kluski leniwe z białego sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Ser zmielić, żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać wszystko razem z mąką na jednolitą masę.

Kluski leniwe z białego sera

Składniki:

Kluski leniwe z białego sera

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski leniwe z białego sera
Z białek ubić pianę, delikatnie wymieszać z masą serową, zagnieść ciasto. Na stolnicy wysypaną mąką uformować wałek o średnicy 3 cm, lekko spłaszczyć, pokroić na mniejsze kawałki. Kluski wrzucać na osolony wrzątek i gotować na małym ogniu, wyjąć łyżką cedzakową. Podawać polane stopionym masłem z bułką tartą i posypane cukrem.