Sposób przygotowania:
Niby pierogi z mięsem, cukinią i ryżem
Ciasto;
Do miski wsypujemy mąkę i sól, wlewamy olej i gorącą wodę.
Zagniatamy ciasto.
Farsz;
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Do mielonego mięsa dodajemy cukinię, ryż i przyprawy.
Ciasto wałkujemy na prostokąt.
Dzielimy na równe kwadraty (mniej więcej 6cmx6cm).
Układamy łyżkę farszu i zlepiamy brzegi tworząc łódeczkę.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju.
Układamy łódeczki.
Wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu 25-30 minut.
Smacznego ;)
Do miski wsypujemy mąkę i sól, wlewamy olej i gorącą wodę.
Zagniatamy ciasto.
Farsz;
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Do mielonego mięsa dodajemy cukinię, ryż i przyprawy.
Ciasto wałkujemy na prostokąt.
Dzielimy na równe kwadraty (mniej więcej 6cmx6cm).
Układamy łyżkę farszu i zlepiamy brzegi tworząc łódeczkę.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju.
Układamy łódeczki.
Wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu 25-30 minut.
Smacznego ;)
biedroneczki
robaczek