Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i pieczarkami
Przygotować ciasto na pierogi tak by wyszło ok 100 szt. Na samym początku robię farsz.
Kapustę kiszoną drobno siekam. Wrzucam do dużego garnka a następnie zalewam wodą tak by kapusta była zakryta.
Dodaję liść laurowy, ziele angielskie, ziarna jałowca oraz pieprz. Gotuję ok 45 min.
Międzyczasie obieram pieczarki i drobno kroję. Szalotkę również drobno siekam. Smażę na zloto na oleju. Dodaję do przecedzonej kapusty.
Mieszam doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi rozwałkowuję na cienko ok 2 mm. Wycinam szklanką koła. Za pomocą łyżki nakładam farsz. Zalepiam.
Gotuję w osolonej wodzie ok 10 min po wypłynięciu pierogów. Na patelni rozgrzewam olej i smażę pierożki na rumiano. Smacznego.
Kapustę kiszoną drobno siekam. Wrzucam do dużego garnka a następnie zalewam wodą tak by kapusta była zakryta.
Dodaję liść laurowy, ziele angielskie, ziarna jałowca oraz pieprz. Gotuję ok 45 min.
Międzyczasie obieram pieczarki i drobno kroję. Szalotkę również drobno siekam. Smażę na zloto na oleju. Dodaję do przecedzonej kapusty.
Mieszam doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi rozwałkowuję na cienko ok 2 mm. Wycinam szklanką koła. Za pomocą łyżki nakładam farsz. Zalepiam.
Gotuję w osolonej wodzie ok 10 min po wypłynięciu pierogów. Na patelni rozgrzewam olej i smażę pierożki na rumiano. Smacznego.