lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

kluski sląskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pyszne polecam smacznego :)

kluski sląskie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

kluski sląskie

 

Sposób przygotowania:

kluski sląskie
1-Ugotowane ziemniaki ostudzić i zmielić połączyć z mąką ziemniaczaną, 2- Dodać jajko, sól i wyrobić ciasto. 3- Rękami formować małe kulki i robić w nich małe w głębienia palcem, wrzucić do osolonego wrzątku, a gdy wypłyną, zmniejszyć ogień i gotować 2-3 min 4- Odcedzić kluski 5- Boczek wędzony pokroić drobno i smażyć na skraweczki polać kluski i podawać
kluski sląskie
Kluski wkładamy do wody i kropelkę oleju żeby nam sie nie sklejały gorujemy 2- 3 minuty po wypłynięciu
kluski sląskie
Boczek wędzony pokroic drobno a by potem sie wytopil i powstały skwareczki
kluski sląskie
smażyć na małym ogniu aby sie wytopił boczek i powstały pyszne skwarki

Tagi:

śląskie