anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kluski śląskie z dziurką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kluski śląskie pasują do rolad, schabu oraz innych mięs. Kluski polecam podawać polane sosem pieczeniowym.

Kluski śląskie z dziurką

Składniki:

Kluski śląskie z dziurką

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie z dziurką
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, i wystudzić, zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub dwukrotnie zmielić Ziemniaki włożyć do miski wbić jajko dodać mąkę ziemniaczaną i rękami kulać kuleczki w środku każdej robić wgłębienie palcem. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut.